Het belang van persoonlijk leiderschap voor freelancers

Onlangs schreef ik op de site van Neimed een blog over het belang van persoonlijk leiderschap als hulpmiddel om de Corona-crisis (goed) door te komen. Specifiek voor freelancers is dit belang hoog. Veel freelancers hebben op dit moment moeite met inkomen genereren. Hun opdrachten zijn teruggelopen, of in het ergste geval zelfs geheel gestopt als gevolg van de Corona-maatregelen en de gevolgen ervan. Persoonlijk leiderschap tonen kan helpen de crisis goed door te komen.

De huidige pandemie is een situatie die iedereen is overkomen. Mensen hebben en ervaren minder controle. Toch kunnen freelancers ook in deze omstandigheden persoonlijk leiderschap vertonen door de controle weer te pakken. Dit kan door te kijken naar de cirkel van Invloed: waar is wel en waar is geen controle over? Zo heeft de gemiddelde freelancer geen invloed op de pandemie, maar wel invloed op de acties die ze ondernemen om aan (nieuwe) klanten te komen.

Een tweede kenmerk van persoonlijk leiderschap is doelmatigheid. Freelancers met een duidelijk doel voor ogen behalen dit waarschijnlijk eerder, dan freelancers zonder dit doel voor ogen. De pandemie biedt ook nieuwe kansen voor freelancers.

Wat doe jij om je persoonlijk leiderschap te vergroten?